fbpx
KALI Creative Logo
Hashtag Kalicreative

Hashtags

Hur kan hashtags hjälpa er att nå era drömkunder på Instagram?

Låt oss prata lite om hashtags och hur det faktiskt kan (bör) vara en del av er Instagram-strategi. Här är några skäl till varför företag bör följa sin målgrupps relevanta hashtags:

  1. Det sociala spelet: Vi måste investera tid i andra så att dom kan investera tid i oss. Instagram handlar väldigt mycket om att bygga sociala relationer, det är ju trots allt en social plattform. Så istället för att vänta på att era drömkunder skall hitta till er kan ni ta kommandot och visa dem vägen.
  2. Många fördelar: Att följa och engagera sig i relevanta hashtags kan vara en strategiskt viktig del av ert företags digitala marknadsföring. Genom att följa “rätt” hashtags kan ni som företag enklare hålla er uppdaterade om aktuella trender inom er bransch eller nisch. Det ger er också en inblick i hur er drömkund kommunicerar och integrerar. På så vis kan ni enklare skapa innehåll som är relevant för er målgrupp.

 

Så hur kan ni som företag enkelt arbeta med hashtags för att attrahera er målgrupp?

  • Steg 1. Identifiera vilka hashtags som är aktuella för era drömkunder. Börja följa hashtags som ni tror är viktiga för er drömkund.
  • Steg 2. Engagera er i dina drömkunders content. Det vill säga, försök lämna små avtryck från ert företag: ni kan exempelvis kommentera genomtänkta tankar och reflektioner, eller gilla & dela.
  • Steg 3. Passa på att ställa frågor som visar på engagemang och nyfikenhet. Stories, DM och vanliga kommentarer är en fin inkörsport till en möjlig dialog – använd den möjligheten!

 

Så om ni inte redan följer och engagerar er i hashtags – börja nu! Det är så enkelt och det kostar ingenting = alla företag kan göra det. En annan viktig fråga som ofta dyker upp är hur många och vilka hashtags man som företag skall använda när man publicerar. Det är en intressant fråga med många svar. Håll utkik längre fram för ett inlägg om det!

Behöver ni hjälp på vägen?

Tveka inte att ta kontakt med oss idag och låt oss hjälpa er att göra er sociala medier strategi till en kraftfull tillgång för ert företag. Klicka nedan för att boka en konsultation eller begära mer information om våra tjänster.

Ska vi hålla kontakten?

Vill ni ha erbjudanden och inspiration? Anmäl ert intresse i formuläret så missar ni aldrig mina erbjudanden.

(psst. jag lovar att inte vara långrandig)

just nu endast 599 kr

Färgguide & Typsnittsguide till dig som vill ge ditt företag ett grafiskt lyft med en tight budget. Supersmidigt!

Detta paket innehåller 84 färdiga färgkombinationer + 35 designvänliga typsnittskombinationer.