fbpx
KALI Creative Logo
Kvinna jobbar vid dator

Tone of Voice

Er webbplats ska (bör) spegla företagets Tone of Voice!

För att hjälpa våra kunder att uppnå en framgångsrik online-närvaro vill vi alltid trycka lite extra på en grundsten: Tone of Voice. I dagens digitala värld är din webbplats ofta det första intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Det är därför det är viktigt att ha en webbplats som inte bara är visuellt tilltalande, utan som också kommunicerar och förstärker din företagsidentitet. 

Men hur går man då tillväga för att skapa en webbplats som verkligen speglar företaget?

Här kommer fem relativt snabba tips på vägen:
  1. Definiera er företagsidentitet: Börja med att tydligt definiera er företagsidentitet. Vilka är era grundvärden, unika säljproposition och hur vill ni att ert företag ska uppfattas? Denna förståelse kommer att vara grundläggande för att vi skall kunna skapa en webbplats som verkligen känns som “er”.
  2. Anpassa visuell design: Nästa steg är att anpassa er visuella design och grafik, så att detta återspeglar er företagsidentitet. Välj färger, typsnitt och grafiska element med omsorg som harmonierar med er tone of voice och ert varumärke.
  3. Relevant och engagerande innehåll: Använd en ton som passar er målgrupp och företagsidentitet. Undvik att vara “för” formell eller “för” ledig i din tonalitet, utan sträva efter en balans som passar din specifika bransch och målgrupp.
  4. Lär känna din målgrupp: För att kunna anpassa er tone of voice på bästa sätt behöver ni förstå er målgrupp. Forska om deras preferenser, värderingar och beteenden. Anpassa er kommunikation för att tala direkt till dem och skapa en stark koppling som ökar chansen att de väljer just ert företag.
 
Var inte rädd för att sticka ut och visa vem ni är!

Genom att definiera er företagsidentitet, anpassa er design och regelbundet uppdatera ert innehåll kan ni skapa en engagerande och trovärdig plattform för att nå ut till er målgrupp.

Känns det svårt?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa er att skapa en webbplats som speglar just er verksamhet. Tillsammans kan vi bygga en unik online-närvaro för ert företag!

Ska vi hålla kontakten?

Vill ni ha erbjudanden och inspiration? Anmäl ert intresse i formuläret så missar ni aldrig mina erbjudanden.

(psst. jag lovar att inte vara långrandig)

just nu endast 599 kr

Färgguide & Typsnittsguide till dig som vill ge ditt företag ett grafiskt lyft med en tight budget. Supersmidigt!

Detta paket innehåller 84 färdiga färgkombinationer + 35 designvänliga typsnittskombinationer.